Táto webstránka používa cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Katkin Blog

RSS Feed
Bezlepkové lupačky a parené buchty

Bezlepkové lupačky a parené buchty

Katka 07/01/2017 0
Pekný aj keď veľmi chladný deň priatelia. Pre tých, ktorý ste nestihli alebo si nevšimli recept pani Žanetky Masárovej na výborné bezlepkové lupačky a parené buchty, prinášame Vám ho aj v našom blogu. :-) Prinášame ho tak, ako ho predstav...
Prečítať viac..
Bezlepkový chlebík od Stanislavy Návojskej Žitnanskej (pôvodná autorka receptu Lenka Jurečková)

Bezlepkový chlebík od Stanislavy Návojskej Žitnanskej (pôvodná autorka receptu Lenka Jurečková)

Katka 22/11/2016 0
Bezlepkový chlebík od Stanislavy Návojskej Žitnanskej (pôvodná autorka receptu Lenka Jurečková) Čo potrebujeme k príprave: 450g Schar mix B 500-550ml vody (je to vč. vody do které se máčí psylium) 50g pohankové mouky (nebo čirokové, teffové.....
Prečítať viac..
Bezlepková pizza

Bezlepková pizza

Katka 22/11/2016 0
Bezlepková pizza od Janky Jurišovej Potrebujeme: 200g múky promix uni 1/4 droždia 1 vajce 1 dcl mlieka 40g olej soľ Ako na to: Vypracovať cesto, nechať 1/2 hodinu nakysnúť. Keď nakysne, teda ked sa to dá nazvať nak...
Prečítať viac..
Raw čokoládový chia puding

Raw čokoládový chia puding

Katka 20/11/2016 0
Raw čokoládový chia puding  Pár vecí na prípravu:  200ml ryžového mlieka 2PL chia semienok 1PL karobu ( môže byť aj kakao ) 1PL medu sušené ovocie (goji. hrozienka, arónia, slivky - podľa toho, čo máte radi)  Ako na ...
Prečítať viac..
Bezlepkové cupcakes

Bezlepkové cupcakes

Katka 17/11/2016 0
Bezlepkové cupcakes  Pár vecí na prípravu: Základné cesto 3 vajíčka 1 hrnček karobovej múky ½ hrnčeka ryžovej múky ½ hrnčeka ryžového mlieka ½ hrnčeka rozpustenej Hery maslovej 1 prášok do pečiva 3 PL sirupu z cu...
Prečítať viac..
Menšia zmena

Menšia zmena

Katka 16/11/2016 0
Pekný deň priatelia, nejaký čas bude mať naša stránka informatívny charakter. To znamená, že nebude možné u nás nakupovať. Za ten čas sa tu môžeme stretávať pri rôznych diskusiách, radách, vašich príbehoch... Vznikne pre vás aj blog s náz...
Prečítať viac..
Ruku na srdce, musíme sa vám priznať

Ruku na srdce, musíme sa vám priznať

Katka 05/11/2016 0
Ruku na srdce, musíme sa vám priznať. Áno, je to tak. Musíme sa vám k niečomu priznať. Nie sme vyslovení vegetariáni ani vegáni. Zatiaľ, chvalabohu, nemáme diagnostikovanú celiakiu ani cukrovku a môžme podľa slobodného rozhodnutia jesť, čo chceme...
Prečítať viac..
Bezlepková hrnčeková bábovka

Bezlepková hrnčeková bábovka

Katka 18/10/2016 0
Moje milé gazdinky, tí, ktorí ma poznáte, viete, že mám rada akékoľvek recepty, kde sa prísady do pečenia počítajú na hrnčeky, lyžičky a iné podobné veličiny, a ktoré poväčšine spočívajú v tom, že sa prísady spolu zmiešajú, vylejú na plech a po u...
Prečítať viac..
Hokaido polievočka podľa mňa

Hokaido polievočka podľa mňa

Katka 11/10/2016 0
Krásny deň priatelia, pani Jeseň nám zaklopala na dvere a s ňou chladnejšie dni. Ale to vôbec nevadí. Aj ona má svoje čaro. Hlavne keď svieti zubaté slniečko a chladný vzduch nás hladí po tvári. Milujem toto obdobie. Pri každom nádychu cítiť blíž...
Prečítať viac..
Inspirácia

Inspirácia

Tomáš 27/09/2016 0
Dnes si nebudeme hovoriť o nejakej bio potravine, potravine vhodnej pre vegánov, celiatikov alebo diabetikov. Dnes by som chcel hovoriť o tom kto je pre mňa inšpiráciou. Či už v podnikaní, alebo v samotnom písaní blogu. Mojím prvým vzorom bol Ste...
Prečítať viac..
Zelená káva

Zelená káva

Tomáš 26/09/2016 0
Povedzme si niečo o zelenej káve. Je dobré ju piť ráno, dodá Vám energiu a správne Vás naštartuje. Chuť zelenej kávy Vám nemusí sadnúť, mne zo začiatku tiež nechutila. Chuť by som prirovnal k bylinkovému čaju, nie ku káve. Znižuje chuť do jedla, je t...
Prečítať viac..
G h i – g h e e – g h i č k o

G h i – g h e e – g h i č k o

Tomáš 12/09/2016 0
Indická kuchyňa používa čistý mliečny tuk Ghí (označuje sa aj ghee) ako dôležitú a typickú prísadu. Názov pochádza zo sanskritu. S Ghi sa môžeme stretnúť v súvislosti s ajurvédou, 5 000 rokov starou indickou medicínou. Ajurvéda považuje ghi kvôli ...
Prečítať viac..
Superpotraviny – superfoods

Superpotraviny – superfoods

Tomáš 06/09/2016 0
Pojem superfoods sa začal používať pre skupinu potravín, ktoré majú pozoruhodne vysoký obsah zdraviu prospešných látok.Podľa zdravotníckeho centra Harvard Pilgrim Health Center sa označujú pojmom "superpotraviny" také potraviny, ktoré majú mimoriad...
Prečítať viac..
Ako začať z RAW stravou

Ako začať z RAW stravou

Tomáš 30/08/2016 1
Ak už niečo o raw strave viete a rozhodnete sa, že to skúsite, je nutné začať pozvoľna. Je to kvôli tomu, aby náš organizmus neutrpel šok a aby sme si neublížili. Nikto predsa nechce mať "rozhodený" organizmus.    Postupne teda začnite vynechávať...
Prečítať viac..
Sladím, teda som

Sladím, teda som

Tomáš 22/08/2016 1
Poznám veľa ľudí, ktorým bol diagnostikovaný diabetes. Diabetikov mám v rodine, priatelia sú diabetici a aj v okruhu známych sa ich pár nájde.Vlastne aj vďaka nim a kvôli nim vznikol náš eshop. Preto vzniká tento článok na náš blog, aby pomohol ľuď...
Prečítať viac..