Táto webstránka používa cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Bezlepkové cupcakes

Pridal: Katka 17/11/2016 0 Komentáre Recepty,

Bezlepkové cupcakes

 

 

Pár vecí na prípravu:

 

Základné cesto

 

3 vajíčka

 

1 hrnček karobovej múky

 

½ hrnčeka ryžovej múky

 

½ hrnčeka ryžového mlieka

 

½ hrnčeka rozpustenej Hery maslovej

 

1 prášok do pečiva

 

3 PL sirupu z cukrovej repy

 

1 hrnček nadrobno nasekaných jahôd

 

 

Krém

 

250g tvarohu

 

1 ks avokáda

 

med na osladenie

 

 

Na ozdobu

 

jahody, maliny, višne (ak ovocie máme doma alebo radi)

 

trvanlivá čokoláda

 

cera

 

 

Ako na to:

 

Vajcia zmiešame so sirupom. Pridáme heru a ryžové mlieko. Obe múky zmiešame a primiešame do nich prášok do pečiva.

 

Zmiešame sypkú a tekutú časť dokopy. Primiešame nadrobno pokrájané jahody.

 

Cesto plníme do papierových košíkov na cupcakes.

 

Pečieme pri teplote 180 °C približne 20 – 25 min. Upečené základy necháme vychladnúť.

 

Krém si pripravíme zmixovaním avokáda a tvarohu. Podľa chuti osladíme medom. Vďaka avokádu krém získa jemne zelenú

 

farbu. Na vychladnuté základy cupcakov nanesieme krém vidličkou alebo lyžičkou.

 

Umyté jahody rozrežeme na polovice. Rozpustíme čokoládu s troškou Cery vo vodnom kúpeli. Namočíme do nej špičku

 

jahody (Aj nemusíme. Ak máme iné ovocie, časť s rozpustením čokolády vynecháme.). Položíme jednoducho ovocie do

 

tvarohovo – avokádového krému.

Napísať Komentár